De bron van mijn bestaan

HOME

Historie

Mijn wieg stond in het hartje van Maastricht, direct naast het gouvernement, in Nederland ook bekend als het provincie huis.

Een overzicht van mijn voorouders is te vinden op het geneologie gedeelte van mijn website.

 

Op mijn tweede jaar verhuisde mijn ouders naar de wijk "witte vrouwenveld" ook wel bekend als "oostermaas"

Wel nu, in deze stad heb ik 18 jaren gewoond. Ik heb de lagere school bezocht in de wijk Oostermaas, waar mijn ouders sinds 1968 woonden. Vervolgens ben ik naar de Havo gegaan, en tenslotte naar het VWO.

In 1985 heb ik Maastricht verlaten en ben verhuisd naar Nijmegen, om op de universiteit scheikunde te gaan studeren.

Ik woonde zelf niet in Nijmegen, maar in Groesbeek, in een omgebouwde garage. Lekker rustig maar ook af en toe een beetje ver van de universiteit. Gelukkig woonde mijn broer in de buurt.

In het derde en vierde jaar van deze studie kom je op een afdeling te werken aan een project onder leiding van een promovendus. Je hebt een hoofdrichting en een bijrichting. Als hoofdrichting heb ik Anorganische chemie gekozen, onder leiding van Prof. Steggerda, en gewerkt aan Platina-Goud-Klusters. Als bijrichting heb ik gekozen voor NMR-spectroscopie (nuclear magnetic resonance) en onderzoek verricht aan Zeolieten. Dit zijn verbindingen die zeer poreus zijn en allerlei andere kleine moleculen kunnen absorberen. Deze stoffen worden bijvoorbeeld in de wasmiddel industrie gebruikt.

Na mijn verblijf in Nijmegen ben ik voor het vervolg van mijn studie vertrokken naar Duitsland, dit gebeurde in 1990.Ik ben naar Wuppertal gegaan, om daar op het gebied van de Scheikunde te promoveren. Dit heb ik in 1997 afgerond. 

Ik ben in 1998 terug gegaan naar mijn ouders in Maastricht en heb hier vervolgens een omscholingsproject gevolgd bij Aquro-Chain. Daarvoor ben ik naar Rotterdam vertrokken. Het traject duurde twee jaar, waarvan het laatste halve jaar een stage was. Inmiddels woon ik in Leiden en ben ik werkzaam bij IBM

HOME